Esküvői Torták
Van, ami nem megy ki a divatból és az az esküvői torta. Bár a trendek évről évre változnak Mi kitartunk amellett, hogy a torta ne csak kívülről de belülről is lenyűgöző legyen. A „kevesebb, néha több” hívei vagyunk, elsősorban a letisztul, klasszikus esküvői torták a fő profilunk, de az elsődleges, hogy a párhoz, és magához a ceremóniához a lehető legjobban passzoló desszertet alkossuk meg. Ezért fontosnak tartjuk a személyes találkozót, ahol megismerhetünk Titeket, az ízléseteket. Ha megtudunk pár részletet a helyszínről, a dekorációról máris közelebb kerülünk a megfelelő esküvői torta kiválasztásához. Ti megmutatjátok az elképzeléseiteket, Mi pedig elmondjuk hogyan lehetne megvalósítani.
Személyes konzultációhoz kérjetek időpontot a 061/33-13-274 vagy a 0630/90-73-427-es telefonszámon, vagy emailben: krisztina@istvancukraszda.hu
Nagyon jó, ha megvan már előre az elképzelésetek, hogy milyen jellegű esküvői torta ízek a befutók, de még véletlenül se hagyjátok ki a tortakóstolót, ami az esküvőszervezés egyik legjobb állomása. Kalóriákat tilos számolni, ez kötelezően ajánlott, édes feladat!
Nem kell egy esküvői torta íz mellett letenni a voksotokat. Szinte minden esküvőnél több emeletes az menyasszonyi torta, így lehetőség van arra is, hogy minden emelet külön ízesítést kapjon. Arra kell figyelnetek, hogy az íz mellett fontos szerepet játszik a torta sűrűsége, strapabíróssága. Ez meghatározhatja, hogy egy bizonyos torta melyik emeletre kerülhet, tudja-e tartani esetleg a többi emelete.
A következő információk elősegítik a döntést, de minden esetben javasoljuk a konzultációt egy egyedi torta elkészítése kapcsán, konkrét árajánlatot is ennek függvényében tudunk készíteni.
Díszítés
Esküvői torták esetében elsősorban a marcipán burkolatot javasoljuk. A marcipán bármilyen színre színezhető, akár márványos felület is elérhető vagy páldául fa hatás.
Csúrgatott torta esetén is a marcipánnal való burkolást javasoljuk, hiszen nem lehet tudni az adott helyszínen milyen hűtési és tárolási körülmények vannak, így a burkoló anyag nem csak a torta külsejét teszi vonzóbbá, hanem a tartalmát is jobban védi az esetleges külső hatásoktól (meleg, száradás...stb.)
A torta oldala díszíthető:
- mintával (pl.: gyémánt minta, kézzel rajzolt minták...)
- festéssel
- ehető gyöngyökkel
- Élő virággal
- Marcipán virággal
- cukorvirággal (dróttal rögzítve)
- szalaggal, masnival, beszúrókkal
- szezonálisan friss gyümölccsel
A torta teteje díszíthető:
- nászpárral (porcelán és marcipán) *
*Ezeket kb 1hónappal korábban szükséges megrendelni
- beszúrókkal
- élő vagy marcipán virágokkal
- igény esetén egyedi marcipán figurákkal
A mennyasszonyi torta mellé egyre gyakoribbak a kísérő torták, amik elsősorban a "Mentességük" vagy egyéb különlegességük miatt nem szoktak az esküvői tortába kerülni.
Kísérő tortaként:
Eszterházy torta 18 szeletes
Dobos torta 16 szeletes
Sajttorta 16 szeletes
Cukormentes Tiramisu torta 6/10/16 szeletes
Glutén- és Cukormentes Mák torta meggy zselével 16 szeletes
Paleolit (Liszt-Cukor-Tejmentes) Narancsos Csoki Mousse 12/14 szeletes
Paleolit (Liszt-Cukor-Tejmentes) Mantra /almás-mandulás torta/ 10 és 16 szeletes
Apró édes és sós sütemények, desszertek
Egy esküvő éke lehet egy gyönyörűen összeállított desszert asztal is.
Apró teasüteményeinkkel ezt is lehetőségünk van elkészíteni.
Aprósüteményeinket súlyra számoljuk, javaslatunk a mennyiségeket illetően, 10dkg/fő.
Édes aprósütemények: Sós aprósütemények:
Macaron Vajas-omlós-sajtos kis pogácsa
Habcsók Vajas-omlós-sajtos ropogós
Mosquauer
Florentin Sajtos roló
Gyümölcsös csoki falat Frissen sült pogácsák:
Diós Marcipán kocka - extra sajtos-tejfölös
Marcipános Csoki csemege - túrós
Mogyorós csemege - tökmagos
Csoki csemege - tepertős
Zserbó csemege Hasék:
Kókusztekercs - húsos
Mini kókuszgolyó - káposztás
Kis ischler - spenótos
Lekváros linzer - juhtúrós
Vaniliás kifli
Püspökfalat
Kandírozott narancsív
(Bővebben, fényképpel megtekinthetőek a Teasütemények menüpont alatt)
Desszertek:
Mignon (több ízben és formában)
Tartok (pl.: Rákóczi túrós, Citrom tart, Gyümölcskosár…)
Piték (több ízben és formában)
Mézes krémes
Zserbó
Ischler (ét- és fehércsokoládés díszítéssel)
Somlói Galuska
Gesztenye püré
Eddig elkészült munkáinkból egy kis ízelítő: